tisdag 30 september 2008

Vackra ting!

Igår var jag till Hjortgården - det är så roligt att fara dit, en supergo ägare av butiken samt UNDERBARA saker. Kan det bli bättre =)


Köpte den här helt fantastiska lådan - perfekt att ha favvorecepten i, alltid nära till hands!


Gudomligt vacker blandning av vackra material!


Lådan passar bra ihop till min lilla cuisineskylt

Länge, länge har jag trånat efter en spegellampett som hängt i hallen hos min förra granne M. Den hängde där, bortglömd och oanvänd... För några veckor sedan var M och hälsade på, gissa vad jag fick i inflyttningspresent? =) Jaaaa, rätt gissat!


Lampetten före...


... och efter!!! M var så söt, du fååår måla den vit sa hon när jag börja stamma och ens hann fråga om det var okej =) bra när ens nära känner en!


Nu ska jag bänka mig framför TV:n. Ugly Betty samt de desperata husfruarna har ju premiär!!

- kram -

söndag 28 september 2008

Höstvackert hos mamsen!

Idag var en bättre dag än igår, trots att jag nyss fick erfara att de som stal min stereo och alla mina cd-skivor OXÅ stal mitt tanklock och slangade ungefär 20 liter bensin. Och allt detta medan bilen var inlämnad på en verkstad =(
Nåväl - jag och lille P var till Nordpoolen å badade idag, han var så duktig och kunde simma med sin lilla flytväst. Sen var vi till mamma å extrapappa och jag passade på att föreviga hösten i mammas trädgård. Jag har en förmåga att lägga ut mååååånga bilder - blir ni less på att scrolla?.. Hoppas inte i alla fall, för här kommer en liten kavalkad!

Denna tokröda gubbe får avsluta dagen scrollträning ;-D
Hoppas att ni alla har det gott

- kramar -

lördag 27 september 2008

Badrum

Har fixat lite i badrummet - här kommer lite bilder!


Har inga före och efter bilder i vanlig ordning... Betjänten var i gammal ful furu - men är nu vit och fin! Om ni vill ha någonting sprutmålat tycker jag att ni ska kontakta JÅ's Måleri ute på Bergnäset. Han gör inte bara superbra jobb till bra pris - han är super glad å trevlig oxå!


Lite ljus å grönt för att piffa upp tvättmaskinen


Krokarna var ett fynd... tills jag satte upp kristallkronan, nu passar dom inte riktigt mer. Men dom får hänga med ett tag till =)


Har ju ett fönster i badrummet, då kan man ha levande växter, detär bra!


Halsbanden och armbanden har lille P gjort, hängaren har jag fått av en kompis.


Har försökt göra det lite cosy på tvättstället oxå


Den här tavlan älskar jag verkligen. Det är min moster som gjort den och eftersom den har samma färger som i badrummet - pryder den sin plats här!


Så här i efterhand inser jag att en linjal inte hade varit helt fel... Har skrivit på fri hand - men hojja vad snett det blev!


En skohylla fick bli förvaring och sittbänk.


"Kristall"kronan är från IKEA, den är så fin tycker jag.

Jag håller på att måla en superfin spegellampett som jag fått av min förra granne som jag ska visa i nästa inlägg. Önskar alla som hälsar på här en riktigt go lörda'kväll
- KRAMAR -

onsdag 24 september 2008

Affirmation

Har ni hört det ordet tidigare? Troligen! För ni som läser detta och inte känner till vad det är, kan jag försöka beskriva. Affirmation är positivt tänkande och att man kan uppnå och få vissa saker som man vill genom att tänka rätt. Jag är inte helt bevandrad i själva definitionen, men ungefär så! Det är en vän till mig som fick mig att förstå att detta har ett namn; men jag har praktiskerat det lååånt innan jag ens visste vad det var!

Här kommer två historier om vad affirmation kan göra för en!

1. Jag ville ha en schäfer och inte vilken som helst. Det skulle vara en hane. Han skulle helst ha mycket päls, inte långhårig, men mycket päls - röd till färgen i pälsen i stället för gul. Han skulle vara efter Varro och ungefär dryga året - så jag kunde börja jobba med hunden direkt. Det var min dåvarande granne som fått mig att bli helt insnöad på det här med schäfrar och bruks. Alla sa till mig; glöm det - en sån hund får du ALDRIG tag på. Varro var heller inte i livet längre så några nya Varrovalpar skulle ju inte kunna komma mer. Jag såg framför mig hur "min" drömhund kom till mig, jag såg framför mig hur bra allting skulle bli - drömde mig bort... Månaderna gick och så en dag ringer min dåvarande granne.

- Jag har hittat en hund till dig, sa hon
- Jaha!!!... vad är det för nån då? undrade jag
- Jooo, sa hon... Det är en hane på ett och ett halvt år... han är så där röd i pälsen och har rätt mycket päls.. å så är han efter Varro...
- Ha ha, svarade jag, lägg av...
- Nä det är faktiskt sant, svarade hon, han är en jättefin och trevlig hund - jag har träfft honom. Han finns i Piteå så åk dit å se honom... Kvass heter han!

När jag kom dit sprang fem schäfrar emot mig, jag såg direkt vem HAN var. Vi föll för varandra omedelbart och levde lyckliga i alla hans dagar... Han blev mitt allt och jag kommer att bära honom med mig i mitt hjärta i alla mina dagar..

2. Samma vän som introducerat begreppet affirmation till mig, bor i en underbar trea i en fantastisk del här i Luleå. En sån lägenhet ville jag oxå ha och området skulle vara perfekt för vår lilla familj! Varje gång jag hälsade på henne kände jag hur RÄTT den lägenheten var. Vi var i akut behov av att flytta, eftersom vi bara bodde på 62 kvadrat. Hennes lägenhet fördelade sig på underbara 88 och lille P skulle kunna få ett stort eget rum. I tanken inredde jag lägenhetet tusen gånger om och jag såg framför mig precis hur vi skulle få det. Problemet vara bara att det är JÄTTE svårt att få tag i en sån trea där och dessutom finns det bara 8 stycken i hela området.. I kö hade jag ställt mig, men där hände ju inte så mycket och tiden gick..

En förmiddag tänkte jag plötsligt; nu ska jag ringa till hyresbolaget och kolla läget. Sagt och gjort!

- Hej, jag undrar om ni har några lediga treor i SS? frågade jag
- Jo, vi har en trea på 75 kvadrat i en nybyggd kåk.
- Njaa, jag skulle behöva en större - du har inte nån av de som är 88 kvadrat....
- Jo faktiskt, svarade personen, vi fick en uppsägning på en sån för bara en timma sen... Resten är historia - för det är ju i just den lägeheten som vi bor i...

Tankens kraft är stark.

Jag har affirmerat till mig fler saker oxå. Jag ville bara berätta hur det kan bli med hjälp av tankens kraft. Det är dock viktigt att tänka att det ska bli till det bästa och man ska egentligen då tänka att det ska bli till det bästa för alla. Skulle vara roligt å höra om nån som hälsar på här har utövat detta =) Om ni inte har det - prova, det är rätt coolt!

Lille P:s rum! Han har valt tavlor, mattor, skrivbord, gardiner och lite småplock alldelens själv!


Här sover vi, både lille P å jag. Vill såååååå måla P:s säng vit - jag gruvar mig bara för att ta tag i det..


Gardinen är från då jag var liten, mamma har sytt dom, sparat och gett dom till mig =)


Jag har börjat ta så suddiga bilder nu för tiden, hmm.. inte kul alls.. Hästen är gammal, men rätt ny för oss. Byrån, återigen mamma har sparat och gett till mig!


Min ack så ovackra tv på min ååå så vackra byrå! Tyckte det var så fint med skuggan från gardinen å fönsterlampan mot väggen

Hoppas att ni alla har en bra vecka
- varma kramar -

lördag 20 september 2008

Bilder från inredningsbutiken i Frankrike!

Hoppas att ni alla har en fin helg

- kram -