Nä.
Det jäser ICKE!
Igår fick jag ett recept av min vän och kollega, Linda, som bakat ett helt fantastiskt gott bröd och det mina vänner - utan jäst!!! Det skulle vara bikarbonat som jäsmedel istället.
Nu blev brödet inte lyckat ändå - men det jäste i alla fall =D
Jag fick inte riktigt till det där med ugnstemperaturen, så brödet blev rätt torrt och hårt - men det går ner. Och det jäste ju för sjutton!! =)
Dinkelmjöl, rågmjöl å grahamsmjöl med hasselnötter, linfrön, solrosfrön och russin!
Kramar varma/Anneli
10 kommentarer:
Åh, vad det ser gott ut.
Otur med jäsningen.
Har du provat torrjäst, till det ska det vara varmare spad (40 grader) och jäsa i rumstempererat 30-60 min med duk över.Pröva en gång till.
Kram Ann
Hihi!
Du och jag verkar ha samma bagar talang...måntro om det beror på ugnen...jag har inte provat baka i nya huset ännu???:-)
Brödet såg ju supergott ut i alla fall.
Så sör lille Charlie är!
Jag lägger undan en sån där skylt - så träffs vi när du kan ... jag har det likadant just nu - massor med saker som skall fixas.
Kram Maud
Jag tycker det ser hur mumsigt ut som helst
ha en toppen lördag
Mums, det ser gott ut!
Önskar dig en ny skön vecka!
Kram Marie
Men hej gumman! Det ser i alla fall ljuvligt gott ut.
Kram Åsa
Nä men du är tillbaka :) Gissa om jag blev glad nu, jag har saknat dig och dina inlägg :)
Jag hoppas allt är bra med dig och sonen.
Bamsekram Åsa
Brödet ser iaf väldigt proffsigt ut ;) Har bakat med dinkel och det var svårt! Brödet blev inte alls som jag trodde, hårt och kompakt. Kanske det är där problemet sitter? Vilket vackert hjärta du har fått...och småkissarna. Underbara!
Kram Maria
Hi hi måste få skratta till dig och ditt bakande hi hi Brödet ser ialf super gott ut.
Nu närmar sig väl dagen D...lycka till och önskar er alla en GLAD PÅSK
Kram/annika
Hej Annelie!
Jag vet inte hur mycket du "tränat" på att baka men övning ger färdighet... Ha en riktigt härlig påsk - vi hoppas på soligt väder och vila från jobbet.
Kramar från mig!
Skicka en kommentar