lördag 4 april 2009

Brödbak!..

Jag är precis hur dålig som helst på att baka vad det än må vara - så länge det innehåller jäst. Jästen är rädd för mig eller nått, för den vägrar att jäsa. Jag har prövat ha exakt, mätt med termometer, 37 grader - gått på känn, ni vet lillfingret. Jag har haft kallare, jag har prövat ha varmare. Jag har testat ha varmare i köket, typ slagit på ugnen så det blivit varmt, jag har testat att kyla ut köket lite genom att öppna fönstret en stund.

Nä.

Det jäser ICKE!

Igår fick jag ett recept av min vän och kollega, Linda, som bakat ett helt fantastiskt gott bröd och det mina vänner - utan jäst!!! Det skulle vara bikarbonat som jäsmedel istället.

Nu blev brödet inte lyckat ändå - men det jäste i alla fall =D

Jag fick inte riktigt till det där med ugnstemperaturen, så brödet blev rätt torrt och hårt - men det går ner. Och det jäste ju för sjutton!! =)



Dinkelmjöl, rågmjöl å grahamsmjöl med hasselnötter, linfrön, solrosfrön och russin!

Kramar varma/Anneli

10 kommentarer:

Gummans Trädgård sa...

Åh, vad det ser gott ut.
Otur med jäsningen.
Har du provat torrjäst, till det ska det vara varmare spad (40 grader) och jäsa i rumstempererat 30-60 min med duk över.Pröva en gång till.
Kram Ann

Gårdsromantik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gårdsromantik sa...

Hihi!
Du och jag verkar ha samma bagar talang...måntro om det beror på ugnen...jag har inte provat baka i nya huset ännu???:-)

Brödet såg ju supergott ut i alla fall.

Så sör lille Charlie är!

Jag lägger undan en sån där skylt - så träffs vi när du kan ... jag har det likadant just nu - massor med saker som skall fixas.

Kram Maud

Handplockat sa...

Jag tycker det ser hur mumsigt ut som helst

ha en toppen lördag

Hem och Harmoni Marie sa...

Mums, det ser gott ut!

Önskar dig en ny skön vecka!
Kram Marie

Åsa sa...

Men hej gumman! Det ser i alla fall ljuvligt gott ut.

Kram Åsa

Anonym sa...

Nä men du är tillbaka :) Gissa om jag blev glad nu, jag har saknat dig och dina inlägg :)
Jag hoppas allt är bra med dig och sonen.

Bamsekram Åsa

Vända blad sa...

Brödet ser iaf väldigt proffsigt ut ;) Har bakat med dinkel och det var svårt! Brödet blev inte alls som jag trodde, hårt och kompakt. Kanske det är där problemet sitter? Vilket vackert hjärta du har fått...och småkissarna. Underbara!
Kram Maria

Golden&Vitt sa...

Hi hi måste få skratta till dig och ditt bakande hi hi Brödet ser ialf super gott ut.

Nu närmar sig väl dagen D...lycka till och önskar er alla en GLAD PÅSK
Kram/annika

Mer av allt sa...

Hej Annelie!
Jag vet inte hur mycket du "tränat" på att baka men övning ger färdighet... Ha en riktigt härlig påsk - vi hoppas på soligt väder och vila från jobbet.

Kramar från mig!