onsdag 29 oktober 2008

Feng Shuiandet!

Det finns ju SÅ många fina, vita hem därute. Underbara saker överallt så man blir alldeles tossig. I alla fall jag. Jag blev FÖR tossig - drogs med i allt det vackra och ville ha allting själv, ville att mitt hem OXÅ skulle se lika fint ut som hos många bloggare och inredningstidningar. Jag förlorade mig lite i allt det där. Jag tycker fortfarande att vita, shabby-chick hem är bland det vackraste som finns - men det är inte JAG. Mitt feng shui-fixande har liksom hjälpt mig att förstå vad som gör mig gott i mitt hem.

Här kommer några bilder på lite av fixandet för själ och harmoni!Jag tyckte det var jättefint som jag hade förut, men det gav ingenting. Nu strömmar det härligt, positiv energi från tavlan - det riktigt pirrar kring hjärtat. Jag har köpt handdrejade krukor i vinrött för att få in lite färg och levande blommor!
Underbara plättar i luften! Gipsplattan är ett avtryck från min hunds tass, den den betyder trygghet för mig.
Akvariumet ger en helt underbar känsla av lugn och frid, är så glad att vi köpte ett.
Älskar denna blomma, trots sina skarpa blad. Ibland har jag känt som att någon "annan" finns i lägenheten.. Allt detta försvann sen jag gjorde om i hallen och ställde dit blomman. Jag tror att flödet av energi var för stort från trappen, det har blivit mycket bättre nu. Önskar att jag ägde lägenheten så jag kunde fixa trappen vit och vacker! För att inte tala om de megafula golven. Golven, trappen och dörrarna är det första jag skulle åtgärda om jag köpte lägenheten!!!

Inte heller vardagsrummet klarade sig från lite färg. Gardinerna är i mörkaste laget - men jag gillar verkligen de stora orange och gröna löven! Men julen kommer att gå i vitt i vardagsrummet - inte så snggt med svart soffa och röda detaljer!..

Det var alles. Fick ni en chock över hallfixet? =)

KRAMAR till er alla17 kommentarer:

Lotta sa...

Hej,
är inne och tassar på din blogg. Fina bilder. Älskar också vitt, men är inte där än, och kommer nog inte dit helt och hållet heller. Jag har svårt att göra mig av med ärvegods och saker överhuvudtaget eller ens ändra o måla ibland. Men inpiration kan man hämta hos många bloggare här. Missade din tävling. Vilka fina saker du lottade ut.
kram Lotta

Gårdsromantik sa...

Det skall ju kännas rätt - låter spännande med Feng shiu, hoppas jag stavade rätt!

Kram Maud

Mer av allt sa...

Ja det är lätt att dras med av alla fina vitinredda hem. Jag tycker jättemycket om det men har en blandad stil hemma. Mycket ärvda möbler tillsammans med våra första köpta möbler. Det är lite nostalgi över det.

Gardinerna var jättehärliga!

Ha en härligt skön helg! Man är ju ledig lite extra.

Kramar

Mer av allt sa...

Jag glömde säga att jag blir också lite intresserad av Fengh Shui och får nog kolla upp det vid tillfälle.

Tårtsmulan sa...

Tycker du har det så fint :)

Det tar tid, tycker jag, innan man hittar den inredningsstil som känns rätt för en själv och visst är det så att man lätt dras med i alla andras stilar när man kikar runt på alla fina bloggar.

Måste ha varit toppen med Feng shui.

Ha en bra dag.
kram!

Kristin sa...

Hej hej, det viktigaste i ens hem är ju att man själv (och de andra som bor i hemmet) trivs. Man ska inreda efter sin egen smak och tycke och inte som andra skulle vilja ha det. Jag är otroligt petig med saker, jag MÅSTE ha det som jag vill ha det runt omkring mig! Jag bodde ett år i värsta betongghettot i Sthlm innan jag hittade en lägenhet jag ville ha, på ett ställe som jag trivdes på. Det året fick mig att inse att det är jätteviktigt för mig att jag trivs där jag bor. Jag är inte "where ever I lay my hat, there's my home". Tvärtom!

Jag är också mkt intresserad av feng shui. Det började med att jag sov så dåligt, och så läste jag en massa feng shui-böcker ("Rensa i röran" och så Agnetas böcker med svenskt perspektiv... vad är det hon heter, Nykvist-Holmgren eller något sådant? orkar inte kollar upp det nu). I samma veva var det ett feng shui-föredrag (gratis) på biblioteket en kväll, och jag gick dit. Fick jättebra tips på mitt sovrum (ställde frågor till föreläsaren, specifika frågor = specifika svar) och så gick jag hem och omsatte dem till verklighet. Och jag sover mycket bättre nu sedan dess. Jag tror inte det är en slump, då mina sömnproblem varat i nästan ett år innan jag feng shuiade sovrummet.

Nu har jag gått igenom vårt hem och rensat, rensat, rensat... jag har inte längre några jättehögar med sådant som "kan vara bra att ha". Jag har några ställen där det samlar sig saker på hög, men jag tar itu med dem regelbundet. Det är så tillfredsställande att skänka bort grejor man inte vill ha, jag ger till Röda Korset, lämnar kläder till klädinsamling och min syster med bebis får en del kläder som mina barn växer ur. En massa slänger jag förstås rakt av också. Vilken frihet och lättnad man har när man är färdigstädad! Och det ger en en massa energi att fortsätta. Jag tror helt klart på detta...!

Oj vad det här blev långt... hoppas du inte har somnat... men vad jag egentligen ville säga var att det är ju jättebra om du känner att du har tagit tillbaka ditt hem till ditt igen, för det är huvudsaken att man trivs där man ska bo!

Kram och ha ett bra halloweenveckoslut utan alltför mycket spöken och bus! :-)

/Kristin

Tårtsmulan sa...

Tack snälla snälla du, så glad jag blev över den fina kommentaren :9

Men huva, vilken tandläkarhistoria du har varit med om, en riktig mardröm!
Tack och lov så börjar jag bli bättre. Den värsta värken har äntligen lagt sig.

Ha det nu så jättebra.
kram!

Eikkala sa...

Ett hem är där man trivs.... Jag berättade i ett inlägg att jag såg ett underbart hem. Det var vitt vitt och vitt. Det var sååå underbart men det hade inte passat hemma hos oss för det var inte vi... Feng shui är kul även om man ska ta allt med en nypa salt.. för man kan ju inte bygga om huset bara för jag vill ha rummen i en viss riktning *fniss* men jag tror på flödet kram sari

Eikkala sa...

Ett hem är där man trivs.... Jag berättade i ett inlägg att jag såg ett underbart hem. Det var vitt vitt och vitt. Det var sååå underbart men det hade inte passat hemma hos oss för det var inte vi... Feng shui är kul även om man ska ta allt med en nypa salt.. för man kan ju inte bygga om huset bara för jag vill ha rummen i en viss riktning *fniss* men jag tror på flödet kram sari

Eva Linnea sa...

Vilket härligt ärligt inlägg! Vitt är jättevackert, men inte för mycket, och definitivt inte allt. Svart & rött är väl läckert! Det tycker i alla fall jag. Min jul kommer att bli grå, vit och lite (vin- eller engelskt) röd. Kram Eva Linnea

Atelje Annorlunda sa...

Hej vännen!
Ser jättefint ut...gillar de röda krukorna. Letade efter repotaget jättelääänge....häromdan och hittade det till slut...blev jättebra...nu har jag ju en bild av dej åxå så jag vet hur du ser ut. Hade inte tid att kommentera då och nu ska jag gå ner till ateljén och öppna och jobba. Den första snön har kommit här....blötsnö....gillar ej.
Ha en god helg.
Kramar Åsa

Alviken sa...

Hej! Oj, vad kul att titta in mer hos dig..(såg reportaget i NK).
Det låter spännande med Feng Shui, jag har åtminstone en bok om det men har inte riktigt kommit till skott...måste börja rensa!!
Ha en trevlig helg!
Kram Maria

Golden&Vitt sa...

Heej , åh jag hade ju missat reportaget som Birgitta( en föredetta Happis tjej) gjort om dig. Tur du hade länkat.Det var jätte bra!

Och du har super mysigt hemma, inte har jag heller vitt överallt, jo det är sant!

Min dator har pajjat så nu kan jag inte "häls på " hos dig när jag vill...så inga uppisar från mig på läänge, jag kommer att få abstinens..
Ha en spökig helg du och Pontus / Kram annika

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hej!
Jag hittade till dig via "Mer av allt". Vad fint du har fixat det hemma hos dig! Jag känner att jag måste plocka fram min feng-shui-bok och läsa och rensa (nu när det är långhelg och man hinner sånt).
Ha en skön helg i ditt sköna hem!

Helena sa...

Heeej!
Så kul med reportage i tidningen, jätte fina bilder! Jag skulle också vilja få in lite mera Feng Shui hos oss, vet inte hur man ska börja bara. Har du bara gått efter bok eller har du någon som hjälpt dig? Ni har jätte fint hemma, tror det är viktigt att fixa till det som man själv vill ha det och inte efter trenden. Nu ska jag laga mat då vi får gäster ikväll. Ha det bra/ Kram Helena

allt o inget med jeanette sa...

Jättesnyggt i hallen.
Jag har ingen direkt koll på F.S.
Annat än min granne som sa att man skulle gå o klappa i händer i olika hörn... Lät knepigt tyckte jag.
Men att ha det ordning o reda o trivsamt är ju alltid härligt!
Jag har en utmaning åt dig! :)
Kika in hos mig o se om du vill anta den!
Kram Jeanette

Johanna Carlsson sa...

Väldigt stiligt och inspirerande måste jag säga. Får nog läsa på lite om FS.