fredag 8 augusti 2008

KAOS, bloggproblem och en liten tokig historia

Vill börja med att säga att jag blir så GLAD över att ni hittar hit och skriver kommentarer å som bonus hittar jag nya underbara och inspirerande bloggar att läsa och hitta idéer ifrån =)

I dag är det kaos. Igår var det kaos. Förbaskade skitbygge som man bor i...eller kanske inte, det kanske är ett vanligt byggfenomen. Men igår, ÄNTLIGEN, kände jag mig pigg och på hugget efter lille P hade somnat. Glad i hågen började jag med förrådet och skulle sätta upp hyllorna, vad händer - det tar TVÄRSTOPP när jag ska skruva. Regeln var inte gjord av trä. Den var gjord av metall &¤%?#%& jag menar, vad är oddsen? Jag tappade all fixarlust och åt praliner och pratade i telefon med en kompis i stället...

BLOGGPROBLEM: Viktigt fråga, har ni märkt av några problem med bloggen? När jag ska klicka på de bloggar jag länkat till kommer det upp "Vill du spara den här filen?" Vad 17?? och sidan kommer inte upp. Inte heller kommer jag åt bloggarna även om jag skriver adressen i adressfältet! Har ni samma eller liknande problem?

HISTORIA: Tänkte berätta en liten rolig historia om hur fel man kan tänka ibland. Den är alldeles sann och handlar om när jag hämtade min nya hund.

Lando var 7 månader när jag köpte honom. Lite illa behandlad av de tidigare ägarna så han var ganska försiktig och lite rädd. Vi skulle ta tåget från Uppsala hem Luleå. Uppfödaren skjutsade mig till tågstationen och önskade oss lycka till och sa att hon ringer om en timme för att höra hur det går på tåget. Där gick vi, Lando och jag, utan att känna varandra och inväntade tåget som skulle ta oss hem till vårt nya liv, hem till Luleå! På perrongen stod ett tåg som det stod NARVIK på, men det var ju inte vårat tåg - neeej, vi skulle ju till Luleå! Tåget skulle gå 18:06. Klockan smög sig närmare och närmare tiden för avgång, men inget tåg till Luleå syntes till. Jag tog hunden och gick in där man kunde köpa biljetter och frågade:

- När kommer tåget som går till Luleå?
- Men där!!!!, ropar han i lätt panik och pekar på de avgående tåget. I ännu mer panik säger jag:
- MEN DET STOD JU NARVIK PÅ TÅGET??!!
- Ja men det är ju slutdestinationen, den stannar ju på massor med ställen efter vägen!....

Va fan... Det enda jag kom mig för att säga - grinandes, var:

- Å jag som har köpt en ny hund!!...
- Ska jag hämta lite vatten åt den, frågade han
- Ja snyftade jag. Hunden var dock inte ett smack intresserad av nå vatten!

Jag ringde till mamma och grinade (som jag alltid när jag ställt till det, fast jag blivit vuxen) min mamma är alltid så cool. Hon frågade bara när nästa tåg gick. Klockan 22 svarade jag, fortfarande snyftandes. Men för h... gå då ut och gå med hunden och lär känna honom och vänta på nästa tåg, herregu hur svårt kan det va?! Jag gjorde som hon sa och allt gick naturligtvis jättebra. Uppfödaren, hon ringde som sagt efter en timma och frågade hur det gick.. Jag missade tåget svarade jag förläget... Hur fan kunde du missa tåget - du var ju där en halvtimma innan? Hon höll på garva ihjäl sig när jag berättade. Hon tänkte säkert, vad ÄR det för nolla jag sålt hunden till! Men - trots vår lite udda start, fick jag å Lando en massa underbara år tillsammans!

Här är han - objektet för dagens historia!

Önskar er alla en underbar 080808 dag och en riktigt go helg
KRAM

6 kommentarer:

Kristin sa...

Hej hej! Vilken dråplig historia om hunden. Har du någon hund nu? Vi har en labbe som är 7 år vid det här laget och jag skulle inte kunna tänka mig att leva utan hund framöver... de är ju som en familjemedlem och även om de är djur så är de ju ett otroligt sällskap!

Har aldrig hört talas om plåtreglar!!! Men jag imponeras väldigt av att du sätter upp hyllor själv. Jag är tyvärr inte alls händig med sådant. Jag typ pekar istället och säger var de ska sitta...

Har inte haft liknande bloggproblem så jag kan inte hjälpa dig, tyvärr! Hoppas någon annan kan!

Ha det så bra och ha en skön helg (fast här är det åskoväder)!

Kram Kristin

Vitt och blandat sa...

Hmmm jag börjar förstå att det är troligen är någonting galet med min bloggsida. En fråga till er andra - vad händer när NI klickar på mina länkade bloggar? Har ni några problem?

Tack Kristin för att du imponeras! Jag fixar faktiskt det mesta själv, har till och med lagt golv å sånt (måste ju som lyfta fram det nu när det kom på tal *fniss*) med ibland önskar jag att jag bara fick säga GÖR å så blev de gjort! Men det är roligt att jobba med kroppen och faktiskt klara vissa saker själv =) Man blir lite stolt! Önskar dig en fin helg och NJUT av åskovädret, oj så avundsjuk jag blir!!!

Drömrum sa...

Vad kul att du har hittat till min blogg för då hittar jag ju din också! :-)
Nja, det där med teet... :-) Jag läste om det på en annan blogg. Jag kokade upp te och sedan la jag ner papperat där rakt av. Visste inte riktigt hur länge det skulle ligga, men jag vågade inte låta det ligga i för länge så det skulle "lösas" upp. Sedan la jag det på tork, det blir lite skrövligt och ser lite äldre ut. Jag tror säkert om man gör starkt te och låter det ligga ett bra tag så färgar det säkert papperet lite också. Du får prova dig fram.
Trevlig helg!
Kram
Helen

Leva som jag sa...

Har inga problem med bloggen, så kan tyvärr inte hjälpa dig!!
Önskar dig en trevlig helg FÖrsta gången här men inte den sista
kram M

Mer av allt sa...

Det är trist när man är full av inspiration och så kommer man av sig på grund av olika saker (metall exemelvis). Det blir nog IKEA på söndag (inte auktion) eftersom jag inte kom iväg idag. Ska du på auktionen? Det verkar ju massor av fina saker!

Trevlig helg!

Biggan sa...

Tjena...
Det är inte alltid så lätt att veta vilka tåg och bussar som går...vart?
Bra att du har en back up som inte sätter sig ner och gråter utan ger dig handfasta råd!
Man blir ju galen när man kommer på en plåtregel - eller när betongen inte alls vill samarbeta...men...ge inte upp!
Hälsn...