tisdag 5 augusti 2008

Min son och Råtty

Igår gick min son och höll sig i sin lilla snopp. Typiska tecken på kissnödig. Jag sa åt honom

- Gå nu på toaletten å kissa, jag ser ju att du är kissnödig.

- Nä, svarade min son, jag bara rår om snoppen lite.

Ja'a... vad svarar man på det!!!

I helgen var vi på IKEA. Både lördag och söndag. Min son köpte en enda grej på ikea, en mjukis råtta som han genast döpte till Råtty. När vi kom fram till kassan var det dags att lämna in honom till smålandet (gör så för att han ska slippa köa, plus att det är hans behållning av ikea) "ta nu hand om Råtty mamma, medan jag är å leker - lovar du det mamma?" Jaaaa jag lovar, svarade jag. Väl i bilen frågade min son "var är Råtty mamma?" I påsen, svarade jag. På kvällen när vi skulle lägga oss frågade han igen efter Råtty. Jag orkar inte gå ner och hämta henne, du får göra det när du vaknar i morgon bitti, svarade jag. Morgonen kom och min son drog direkt iväg ner för trappen för att hämta råttan.
Den är inte i påsen mamma, ropade han. Den var inte det. Inte heller var den jäkla råttan på kvittot. "Du lovade ju att ta hand om Råtty mamma" snyftade han fram mellan krokodiltårarna.

Min mamma kom och hämtade oss. Vi for till ikea igen. För en Råtta för 29 kronors skull.
Bilden är hämtad från www.ikea.se
Om sanningen ska fram, så var jag nästan tvugen att åka dit i alla fall. Naturligtvis hade jag köpt fel mått på hyllorna till förrådet. Desstuom hade jag fått hjärnsläpp och köpt två stolpar för lite. Ibland är det tur att ha en son vars mormor lider med honom på grund av hans slarviga mamma. Då får man åka på ikea igen och införskaffa rätt grejer. Och naturligtvis shoppa lite till!!!...

Nu gäller det bara att få upp eländet i förrådet så man får lite ordning.

Ha en riktigt go vecka kära ni - kramar -

6 kommentarer:

Mer av allt sa...

Det känns i hjärtat när man får en anklagelse av barnen. Men du fick ju fara två gånger på IKEA. Jag ska dit en sväng på torsdag och hoppas att det inte är allt för mycket folk. Hjärtanen är inköpta på bl a Blomsterlandet, My home (Kalix) och Tradera.

Ha det bra i höstvädret!

Kristin sa...

Ahhh, känner igen det där så väl... både med snoppen och leksakerna... *fniss* Har en son som fyller 5 i höst och han bjuder på en massa "moments of gold". Tur att ni fick en Råtty till slut och att du fick dina hyllor!

Hittade hit via Vitbalansen, vilket trevligt ställe det var, hit återvänder jag gärna! :-)

Kram från Kristin

Helena sa...

Vilken fin sida....
Vad gör man inte för sina små! Tänk vad dom kan ge en dåligt samvete emellanåt.
Ha det bra!
Helena

Vitbalansen - Helena sa...

Att få åka till Ikea två gånger kan ses som en ynnest... :-) Fast helst vill man ju välja dessa tillfällen helt själv, förstås. Men det var i alla fall en söt liten Råtty, så jag kan förstå att sonen var angelägen om att få hem den :-).

Ha en fin fredag och helg!

Kram från Helena

Millas hem sa...

Hej!
Mmm, visst är det kul att ta en liten extra tur sådär!
Min man har familj i Luleå och de är så lyckliga över att de numera "bara" har ca 15mil dit (vet ej exakt)och åker gärna dit.

Tycker att din sida är riktigt mysig och ska nu titta igenom den lite mer grundligt!:)
Kram camilla

Atelje Annorlunda sa...

Gud vad hemskt att glömma det allra bästa. Flera av mina tvillingars dagiskompisar har dessa råttor som gosisar. Lösa o goa är dom. Men det löste sig ju till slut.

Ha det gott
Åsa