onsdag 13 augusti 2008

Bland ljus, lampor och lampetter

Nu sover lille P efter ha hört "Halvan och bärgningsbilen" och "Gittan och gråvargarna". Innan han somnade sa han: Du är så fin, så fin mamma å snygg är du oxå - jag älskar dig mamma. Jättemycket älskar jag dig. ----- Då tänds där ett ljus i hjärtat som sprider kärlek och värme ända in i själen... (å lite mallig när han tycker mamma är snygg ;-)

Älskar dig min vackra, underbara, fina, älskade pojke
är så glad att just jag fick bli din mamma

Nu till vardagsrummet! Det var en gång för länge sen, på bloggen Jennyshemochharmoni såg jag ett par, eller rättare sagt en triss i spegellampetter - åh, sånna ville jag oxå ha!!! Nu hittade jag emellertid inga sånna. Tills i lördags, när jag var på Hjortgården. Eller inte exakt likadana - men dom är stilrena, vita och med en spegel!


Se bara - visst är den fin! Mysigt när man ser min vackra kristallkrona i spegeln - som jag är väldans mallig över kan jag lova =D


Dom var dessutom på rea! Det är visseligen nån spricka på dom - men vad bryr jag mig om det!

Någonting som jag oxå är VÄLDIGT stolt över att vara ägare till är mina fönsterlampor. Tack min kära fina mamma för att du har sparat dom, ja inte bara det - gett dom till mig oxå! Puss, kolla bara..


Dom är typ äldre än mig, alltså från 60-talet!


Dom ger ett helt fantastiskt ombonat och varmt sken


Dom små stenarna bryter ljuset i spektrums alla färger

Det blev så mysigt när man tänder alla ljusen på skåpet - nu kan man sitta uppkrupen i soffan och bara njuta av ljusen och den nalkande hösten...


Mmmm... mys =)

Ha de gott alla ni - varma kramar från mig

PS Jag gjorde fler fynd på Hjortgården - men det är lite jag måste ordna med innan jag visar dom =) TACK oxå för er omtanke när jag var lite hängig - nu är det mycket bättre, även om jag är trött..

17 kommentarer:

E* sa...

Mysigt m alla tända ljus!!! Å visst värmer det extra mkt i hjärtat och få dessa kärleksförklaringar av sina barn!!! Såg oxå dessa lampetter för typ hundra år sen hos Jenny,
hon har väl 3 i rad (vill jag minnas)effektfullt! Dina blev jättefina på väggen sådär bredvid oxå. Hjortgården verkar vara en spännande inredningbutik? /kram

Mer av allt sa...

Jättefina ljuslampetter! Jag måste också dit innan butiken försvinner. Vad mysigt det blev med alla ljus och lampor. Det är riktigt mörkt ikväll. Har tänt ljus och ska se en serie kl 22.

Ha det bra!

E* sa...

jag igen...tack för tipset, ska kolla in hennes blogg. En liten hemlis;Hysch! Om du kan vänta några veckor öppnar jag snart min Webb butik-där kommer Du kunna beställa alla tänkbara kuddar m olika stjärnor på.../kram

Anonym sa...

OJ vad vackert du har ordnar för er!!!Jag blir alldeles mållös!

Skomakartummen sa...

Vad fint med lampetterna, om din byrå vill flytta så finns det plats hos mig. Med andra ord är den väldigt fin. Barn de är underbara speciellt när de säger vad det tänker. kram sari

A home far away sa...

Vilka fina bilder i skymmning, nu är väl hösten välkommen när det är så fint hemma hos dig. Spegellampetterna är urfina, vad kul att du hittade dem till slut!

Ha en fin dag

//Gunilla i Singapore

Henrikohelen sa...

Vad kul att du besökt min blogg! :-) Gud vad fint du har!
Hjärtat smälter när man hör sådana saker från sitt barn! Man vet ju dessutom att de alltid säger vad de tycker och är ärliga. Härligt!
Kram
Helen

Kristin sa...

Hej du, jag vad man blir glad i hjärtat när de säger sådana saker! :-) Kul att läsa om att ni läser Gittan-böckerna, vi har alla tre och jag älskar dem. Pija Lindenbaum är för underbar. Har ni läst hennes bok "När Åkes mamma glömde"? Den är super.... jag fnissar nästan mer än J när vi läser den... ;-)

Jättefina lampetter, det blev så fint hos dig! Jättefint skåp också, vill ha vill ha vill ha vill ha!

Mysigt att tända ljus och kura. Det är samma trista blöta väder här, så man vill verkligen bara mysa inomhus.

Ha en fortsatt bra vecka!

Kram K

MiaMaria sa...

Hej!

Men så härligt mysa stämmningsbilder du visar...

Och vad gör väl en spricka...håller med...så vackra.

HA´nu det så gott!
MiaMaria

Kristin sa...

Hmmm nej du, det blir inga fladdermusbilder...! De flyger så sent på kvällarna när det är för mörkt ute, och de flyger ju för attan så fort också så jag tror inte de skulle fastna på bild! Vi hade en fladdermus som krupit in genom öppna sovrumsfönstret förra året en sommarkväll... den gick inte att vifta ut trots ihärdiga försök, istället kröp den in mellan taket och snedtaket (vi har - hrmmmm - inte fått upp taklisterna i sovrummet). Hjälp! Den bara drog in benen/vingarna och så syntes den inte... men mitt i natten vaknade jag av lite rassel bakom huvudet ohc vad sitter på väggen precis bakom mitt huvud, om inte fladdermusen!!!! Då tyckte jag det var skitläskigt och jag tog kudde och täcke med mig ner till soffan... FÖrsökte 1) få ut den själv, det gick inte, så 2) försökte jag väcka min man, men han är hopplös på att vakna på nätterna så det gick inte heller. Återstod att sova i soffan och det gjorde jag... på morgonen hängde fladdermusen på gardinstången och vi kunde med en lätt sving få ut den utomhus. Sedan hade vi inte öppet sovrumsfönster på VÄLDIGT länge för jag ville inte ha någon fladdermustå i mitt hår! ;-) Så jag kan inte säga att jag har något kärt förhållande till dem direkt, men de är väl fridlysta, så man får väl vara glad för att de finns här och verkar trivas ändå...

Nu tittade jag förresten lite noggrannare på din tapet och jag tror vi har samma! Vår tapet i vardagsrummet ser iaf precis ut som din där skåpet står! Vilket fynd, och sådana perfekta mått på det, smidigt!

ha det bra
/Kristin

Helena Dovier sa...

Vilken gullig son du har - jag kan tänka mig att det kändes gott i mammahjärtat när han sa det han sa!

Lampetterna var verkligen fina, och så mysigt det blev med alla tända ljusen. Nu längtar jag ÄNNU mer efter hösten :-).

Kram från Helena

Helena sa...

Vilka fina spegellampetter!
Egentigen ska man skriva ned både goa och roliga kommentarer från barnen för man glömmer så fort!
Ha det bra! Helena

Chubby Chieque sa...

En riktig fin blogg och en duktig bloggare.

Älskar när man tänder ljuset. Min passion... mitt lilla hus alltid lyser varken sommar eller vinter §:-)

Ha en trevlig kväll och kram till lille mannen.

Åsa sa...

Det kommer, det kommer fniss.. Håller på att fixa med lite bilder..målar..textar..syr(hantverk till Sjöboden). Få se om jag hinner lägga in bilder i kväll eller i morgon.

Vilka jättefina lampetter du fått tag på och vilka fina bilder. Ser supermysigt ut med tända ljus och allt. Här hemma är det bara katastrof...vill ha vitt.

Nä nu måste jag gå ner och jobba (sy) skulle bara lägga in drygt 60 bilder i datorn (kameran blev full).

Många kramar Åsa

Helena sa...

Tack för ditt snälla inlägg!
Tänk att man oftast ursäktar sig om någon tycker något man har är snyggt "den här gamla trasan", istället för att bara säga tack!
Ha en trevlig helg/ Kram Helena
-är det ok att jag länkar till dig förresten?

Lilla huset på prärien sa...

Åh vilken liten goding du har som säger så fina saker till dig! Mina är lite jobbiga just för tillfället så det bråkas ganska så mycket... hmm... hoppas det kommer ett sådant mysigt stadium snart igen!

Kram Jenny

Anonym sa...

Åh jag blev lite kär i dina lampetter, vill oxå ha såna och letar för fullt men de finns inte att få tag på..Började leta för nåt halvår sen när jag fick se dom på Jennys hem ...for direkt till Jysk men de var förstås slut...
Finns dina fortfarande till försäljning och vad kostade dom isånafall?
Tack på förhand,Åsa